måndag 4 oktober 2010

Rominlagda Päron med lakritsrot

 I helgen firade vi svärmors födelsedag och i present gav vi denna vackra burk med inlagda päron. 

Jag virkade hatten till burken efter mönster hos Virkverket, Oskar gjorde etiketten och hela familjen hjälptes åt med inläggningen. Melkers bidrag bestod visserligen mest av att äta och gömma päron men han var med i alla fall. Ungefär så här gjorde vi:

Lag
8 dl vatten
8 dl socker
1 lakritsrot
2 msk vit rom

Rör runt i lagen så att sockret löser sig samtidigt som du kokar upp lagen. 

Skala, halvera och kärna ur ca 1 kg svenska päron. 

Lägg päronen i lagen och koka försiktigt i ca 15 min. 

Häll upp i en väl rengjord och varm burk. 

Vi åt lite päron som blev över, med vaniljglass och det var hur gott som helst.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar