torsdag 17 maj 2012

Koka egen tomatsås


Tomatsås behöver man verkligen inte köpa, det är busenkelt att koka egen. Just nu går jag på anti-kolikdiet, vilket innebär att jag inte kan äta lök, men den här tomatsåsen är lika god ändå. 

Idas tomatsås
1 pkt krossade tomater
2 msk olivolja
1 morot
1 palsternacka
6 russin
1 msk torkad oregano
1 tsk paprikapulver
2-3 dl vatten

Gör så här
Skala och dela morot och palsternacka. Blanda alla ingredienser. Koka upp och låt koka minst 20 minuter men den blir bara godare om den får koka i 1,5 h. Om du kokar länge får du kanske tillsätta lite mer vatten om såsen börjar se tjock ut. Mixa. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt ev mer vatten om såsen är tjock. Häll upp på burk. Håller sig minst en vecka i kylskåp. 

Tips! Såsen går bra att frysa så gör gärna en större sats.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar