Vegetarisk afrikansk sötpotatisgryta, ca 6 portioner
1 sötpotatis
1 morot
2 potatisar
2 dl kokosmjölk
2 msk rapsolja
½-1 tsk afrikansk krydda (½ tsk vardera av: malen ingefära, malen kryddnejlika, malen kanel, paprikamulver och spiskummin)
½ dl torkade och väl sköljda linser eller kokta och skalade kikärter
3 msk aprikospure
Hacka allt i små bitar och lägg i en gryta. Fyll på med kokosmjölk, rapsolja och så mycket vatten att grönsakerna täcks. Koka under lock tills grönsakerna och linserna är mjuka. Mixa snabbt så att potatisen inte blir klistrig.
Tips! Hoppa över potatisen och servera med couscous till lite större barn
Efterrätt
Förra veckan gjorde jag ett så gott äppelmos att det ser ut som det godaste Noa någonsin ätit.
Världens godaste äppelmos för bebis
Skala, hacka och koka 4 äpplen. Sila bort kokvattnet om det är mycket kvar och mixa äpplena med 2 bananer och 1 tsk vaniljpulver.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar