Eftersom jag har väldigt svårt att låta bli kakor nu när jag går hemma bakade jag med laktosfria produkter. Om jag då äter upp några får Noa väldigt ont i magen och skriker hela dagarna. Bra sätt att inte öka midjemåttet tyckte jag, men lite surt var det att baka en långpanna kakor och inte ens få smaka EN. Särskilt när de såg så här goda ut.
Så här bakar du dina egna:
Botten
3 dl vetemjöl
0,5 dl socker
100 g laktosfritt smör
Kola
100 g laktosfritt smör
1 dl socker
1,5 dl grädde
1 msk ljus sirap
Garnering
100 g mörk choklad
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna till kakan och platta ut den mycket smuliga degen i en halv långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda i 20 minuter.
Blanda alla ingredienserna till kolasåsen i en kastrull. Koka på svag värme i ca 40 minuter. Kolla till då och då så att inte kolan bränner vid.
Smeta ut kolan över botten. Låt den stelna i kylskåp. Smält choklad i vattenbad eller försiktigt i micron. Bred ut den smälta chokladen och när den stelnat skär du kakan i lagom stora munsbitar.
Förvara i kyl eller frys.
Tack så mycket! Ska jag definitivt prova någon gång.
SvaraRadera