fredag 8 februari 2013
Gör egen havremjölk
I affären kostar havremjölk en si så där 15 kr litern. För ett betydligt blygsammare ca 3 kr litern gör du egen havremjölk på mindre än 5 minuter.
Till en liter havremjölk behöver du
1,2 l vatten
3 dl havregryn, vi använder alltid ekologiska
1 krm salt
2 msk rapsolja
Kör allt i mixer 1-2 minuter och sila sedan genom silduk. Har du ingen silduk, sila genom en kökshandduk.
Förvarad i kylskåp i en glasburk håller mjölken ca 3 dagar. När mjölken står delar den sig så det är bra att ha den i en glasburk med lock så att man kan skaka om ordentligt.
Tips! Havren som blir kvar i silduken kan du använda i tekakor, pajdeg, bröd eller müsli.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Tack för ett suveränt recept
SvaraRadera