Jag öppnade en burk äppelmos och den luktade cider. Den hade jäst men smakade inte längre jäst utan bara lite alkohol. Inte så gott på havregrynsgröten men vi såg genast möjligheter. Oskar passade på att baka julens vörtlimpor och av det som blev kvar gjorde jag fruktremmar eller fruktläder som det också kallas. Den syrliga smaken av äppelcider gifte sig perfekt med alla vörtkryddor och i fruktremmarna var syran en välkommen krydda. De fick tummen upp av både barnen och mig. Så här gör du fruktremmar:
torsdag 10 december 2015
Fruktremmar av äppelmos
Jag öppnade en burk äppelmos och den luktade cider. Den hade jäst men smakade inte längre jäst utan bara lite alkohol. Inte så gott på havregrynsgröten men vi såg genast möjligheter. Oskar passade på att baka julens vörtlimpor och av det som blev kvar gjorde jag fruktremmar eller fruktläder som det också kallas. Den syrliga smaken av äppelcider gifte sig perfekt med alla vörtkryddor och i fruktremmarna var syran en välkommen krydda. De fick tummen upp av både barnen och mig. Så här gör du fruktremmar:
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar