torsdag 14 april 2016

Oskars bästa morotsbröd


Det här brödet efterfrågas ofta av barnen när Oskar bakar bröd. Det är ett fantastiskt morotsbröd och helt mjölkfritt. Så gott med en långlagrad ostskiva på.

Oskars bästa morotsbröd

25 g jäst
3 dl havremjölk (gör din egen, recept här)
1 dl havreyoghurt (gör din egen, recept här)
0,5 dl havregryn
100 g riven morot
8 dl vetemjöl
1 tsk salt

Gör så här

Värm havremjölk och havreyoghurt till 37 grader. Lös jästen i mjölkblandningen. Lägg i havregryn och låt svälla 5 min. Lägg i den rivna moroten. Kör i degblandaren och tillsätt mjölet, lite i taget. Kör tills degen är smidig. Jäs ungefär 1 timme. I vårt lite kalla kök vintertid brukar det ta 1 h 15 min. Baka ut i liten långpanna som klätts med bakplåtspapper. Dela i rutor. Jäs övertäckt i 30 min. Pensla med vatten och flingsalt. Grädda i 225 grader ca 25 minuter. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar