onsdag 15 september 2010

Tre förrätter och en efterrätt.

På Lördagar försöker vi vara lite kreativare med maten. I Lördags kom vi bara på förrätter vi var sugna på - så vi gjorde tre stycken. Och en efterätt såklart.



Förrätt #1: Melkers favorittorn. Ska man sitta länge och njuta av maten är det bäst att muta Melker ordentligt i första rätten. I botten har vi en potatis- och palsternackskaka. Ovanpå en skiva grillad zuchini. Däröver en härlig gräddkokt tofu. Och allra överst en oliv. Melker klappar händerna och säger B-rrraaaa!


Förrätt #2: Räkor och aioli. Aiolin gör vi enkelt med en äggula per halv deciliter olivolja. 


Förrätt #3: Kantarelltoast. Kantareller, vitlök och lök sauterat i vitt vin. Sedan stuvat med mjölredning och grädde. Serveras på vitt bröd rostat i ugn med lite olivolja.


Efterätt: Limecheesecake med blåbär. Vi gjorde en cheesecake med philadelphia-ost, creme-fraiche och gelesocker. Smaksatt med limecest. Och blåbär från skogen utanför mitt förälrdahem. Underbart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar