Jag läste hos Lite enklare om maskrossirap och naturligtvis var vi tvugna att prova. Tanke på att något som ses som ogräs och verkligen finns överallt just nu, skulle kunna vara nyttigt var oemotståndligt. Vi behövde bara gå utanför dörren, där fanns tillräckligt mycket fina maskrosor för våra behov och snart kokade sirapen på spisen.
Efter konservering kom naturligtvis frågan: Vad gör man med maskrossirap?
Vi gjorde iste! Jag älskar iste. Det är verkligen perfekt att dricka när sommarvärmen är här och man kan variera det hur mycket som helst. Med maskrossirap och citron blev det riktigt gott.
1 liter kokande vatten
3 te-påsar neutralt svart te
2 rågade msk maskrossirap
2 pressade citroner
is
Gör så här:
Låt téet dra i vattnet ca 5 min. Tillsätt maskrossirapen och citronerna. Kyl. När drycken är riktigt kall, häll upp i ett glas med is och njut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar